باید و نباید های فصل پائیز

در اول فصل پائيز كه بواسطه برودت هوا بلغم كمي باقي مانده و صفرا از طغيان افتاده سودا غالب مي‌شود و به واسطه خنكي شبها و افزايش صفرا وارد خون مي‌شود.

 در اين فصل املاح وارد شده به بدن به صورت رسوب(سودا) قليائي كه شور و تلخ است در مي‌آيد و ترشي خون كم مي‌شود. مصرف مسهل براي دفع مواد زائد خون ضرورت پيدا مي‌كند و به جهت حفظ تعادل خون و جبران كمبود ترشي آن خوردن شيريني‌ جات لازم است.

ضرورت مصرف شير و تركيبات ويتامين ب در تجمع صفرا بيشتر است. با خوردن خيار چنبر و خربزه‌هاي شهري كه حامل اشعه هستند و چون مسامات ( منافذ) بدن بسته است اشعه ماوراء بنفش كمتر به بدن مي‌رسد، بدن مستعد تب و لرز مي‌شود و بر عكس غذاي لطيف و گوشت حيوان مفيد است. نيمه پائيز كه اعصاب بدن و گياهان در حال آرامش هستند خوردن چربي و تحريك بدن با غذاهاي چرب آن را از مصونيت برخوردار مي‌كند و از تأثير برودت هوا با گرمي بدن تا حدي جلوگيري مي‌نمايد.

بطور كلي خوردن ميوه‌هاي ترش قبل از غذا و شيرين بعد از غذا مفيد است. خوردن آب زياد اعصاب را سست مي‌كند و مواد خواب‌آور هم مثل تره تيزك و كرفس برضعف مي‌افزايد. آشاميدن آب گرم در صبح ضربان قلب را زياد مي‌كند و اعصاب را تقويت مي‌نمايد و جريان خون را كم مي‌كند. احشاء را نرم و اشتها را زياد و هضم را آسان مي‌نمايد اين عمل در آخر پائيز تجويز‌مي‌شود.