تغذيه در بيماران آلزايمري
مكملهاي ويتامينE: يك گروه تحقيقاتي در شيكاگو بتازگي اثبات كرده است مكملهاي ويتامينE نقش بسيار مهمي در حفظ حافظه بيمار آلزايمري ايفا ميكنند. از اين رو بايد نگاه ويژهاي به آن داشت. اين ويتامين به عنوان يكي از قويترين آنتياكسيدانها به شمار ميرود. از منابع سرشار اين ويتامين ميتوان به روغن كانولا، روغن دانه كنجد، روغن ماهي، روغن زيتون و همچنين گردو، ميگو و انواع ماهي اشاره كرد. توصيه ميشود روزانه 50 گرم گردو توسط فرد سالمند مصرف شود و در هفته حداقل 3 نوبت غذاي دريايي و هر نوبت بين 550 تا 650 گرم ماهي يا ميگو صرف شود تا ويتامينE مورد نياز فرد تامين گردد.
دانه انگور: پليفنوليك نام تركيبي است كه بتازگي دانشمندان به تحقيق و بررسي در اين زمينه پي بردهاند نقش خارقالعادهاي در درمان عوارض فراموشي آلزايمر ايفا ميكند. به گفته محققان، اين تركيب از تشكيل پلاكهاي عروقي در ديواره رگهاي مغزي پيشگيري ميكند و از اين طريق اثرات معجزهآساي خود را نشان ميدهد. در مديكال نيوز داتنت كه به عنوان منبع موثق اين خبر به شمار ميآيد، آمده است دانشمندان معتقدند بايد از اين دانه گياهي در هفته 2 نوبت و هر بار بين 200 تا 300 گرم با تركيبات مزهدهنده مصرف شود تا به اثر مطلوب دست يافت.
پروتئينهاي سالم: پروتئينهاي سالم به عنوان يكي ديگر از عوامل قدرتمند در كاهش روند فراموشي در آلزايمر محسوب ميشوند. توصيه ميشود فرد سالمند پروتئين خود را از مصرف منابعي همچون ماهي، مرغ تازه، گوشت شترمرغ، ميگو و لبنيات تازه تامين كند. روزانه بين 150 تا 185گرم ماست يا ساير لبنيات تازه و كمچرب بايد در سفره غذايي سالمند وجود داشته باشد و همچنين در هفته 3 تا 4وعده از غذاهاي ذكر شده را ميل كند تا پروتئين مورد نياز وي تامين شود.